Sunday, June 3, 2012

Perniagaan Percutian Memang Menguntungkan!!!

Usai aku sudah bercuti selama seminggu ini, yang mana rata rata orang pun turut bercuti, seperti budak sekolah, budak universiti, budak Gawai dan beberapa penganggur, tiba tiba aku mendapat ilham yang tahap tinggi.

Habis sahaja cuti, ramai yang merungut cuti mereka tak cukup lah, nak cuti lagi lah, apa lah dan sebagainya. Ini menunjukkan, keperluan bercuti ini sudah menjadi satu demand, dan supplynya kurang. Maka, kalau ikut konsep ekonomi, high demand and low supply can create high income.

Jadi, aku memikirkan, untuk membuka sebuah perniagaan yang menjual cuti kepada rakyat Malaysia. Sehari bercuti, aku jual RM200. Feh. Siapa nak partner dengan aku buka meniaga ni?

Masalahnya, mana nak cari raw material sebagai resources untuk mula meniaga ni?

2 comments: