Monday, November 22, 2010

Parody, Israel Dan Gadis Bermulut Muncung.

Ok. Masuk cuti ni nafsu aku nak apdet blog memang tak ghairah langsung. Langsung!

Cuma, lepas baca blog marhaen ni, ada la satu dua isu aku teringat dan nak kupas.

Ok, pertama. Pasal apa makwe makwe suka tangkap gambar bibir muncung? Pasal apa pasal apa???!!!

Ok, kedua. Sejak bermenjak isu freemason, The Arrival, iklan TV3 dan Faking Astro menjadi fenomena, orang Melayu terutamanya menjadi terlalu obses. Obses! Obes.

Segala galanya mahu dikaitkan dengan freemason. Kononnya itu ada hidden message, ini ada subliminal message. Damn! Yes, obses is not a sin. Tapi, beragak agak la nak kaitkan pun. Ini tidak. Asal nampak apa benda bentuk segitiga sikit, terus cakap itu piramid la apa lancau la. Kalau memang betul benda tu obvious, contoh macam cerita Harry Potter, pasal bentuk Deathly Hallow tu. Yang itu betul la freemason. Cerita cerita mat salleh memang la ada depa selitkan sikit.

Tapi kalau pasal bentuk nasi lemak bungkus macam piramid pun nak kaitkan, mati la bang. Kalau tak buat bentuk tu, takkan nak lipat kertas minyak nasi lemak tu jadi bentuk bulat ke, petak ke pulak. Nak kaitkan tu, beragak agak la. Biarlah rasional.

Ok, apa pun, Happy One Year sayang! Ciao.

9 comments:

  1. Memang pun.ketupat pun nak kaitkan jugak sbb bentuk checkered floor tuh.ngeng aje

    ReplyDelete
  2. hurm, setuju juga, however (muahaha, macam dumbledore, cakap macam ni) bentuk deathly hallows tu tak sama macam freemason, tapi logo 'magic is might' dekat ministry of magic tu iyalah. deathly hallows masih suci lagi.

    ReplyDelete
  3. hoii, hepi one year? wuttttddddshit. hahaha. ko xgtaw dh ada gewe. woot! woot!

    ReplyDelete
  4. ala sbb diorang nk nampak seksi la diorang amek gamba mulut muncung. tp hakikatnya tak seksi langsung. haa mcm tu laaa. hahaha

    ReplyDelete
  5. Er er, ala, da tak surprise. Haha

    Noxy, tapi kalau yang seksi buat gitu jadi seksi la kan?

    ReplyDelete
  6. gori..
    kalau hang kenal noksi ni,cakap ak kirim salam...

    -org RTm-

    ReplyDelete
  7. hoi.. aku dah buat entri pasal kau.. sumpah aku puji kau lebih dlm entri aku ni.. kah3

    ReplyDelete
  8. Wey pyol, aku tak kenal pun koxy ni. Haha.

    Ok pul, aku otw bace. Haha

    ReplyDelete