Wednesday, November 10, 2010

When The Future Is Not So Bright

International Monetary Fund (IMF) adalah sebuah organisasi yang menyelia sistem kewangan dunia dalam bentuk makronya. IMF juga berperanan memberi pinjaman kepada negara negara yang memerlukan melalui World Bank, sebuah bank dunia. Kelihatannya seperti peranan mereka adalah murni. Memberi pertolongan kepada negara negara yang ingin mendapatkan bantuan kewangan.

Based di Washington D.C, IMF dan World Bank bagaimanapun tidaklah semanis yang dilihat. Pertamanya, penekanan water privatization oleh Bank Dunia kepada negara negara peminjam menyebabkan kekangan hidup kepada masyarakat. Ini bermakna, air adalah sesuatu yang akan diswastakan, dan harga akan melambung tinggi. Dan sudah tentu syarikat swasta tadi ada sangkut paut kroni sama World Bank. Negara negara yang meminjam juga akan menjadi jajahan IMF ini secara halus kerana hutang yang mereka tanggung.

So, why the hell on earth aku bercakap tentang ini? Well, apparently, most of Third World Country are in debt with this stupid IMF. Berhutang dengan IMF bermakna negara perlu mengikut telunjuk dan acuan IMF, dan ini sedikit sebanyak merupakan salah satu cabang jajahan yang cuba dilaksanakan oleh mereka. Memandangkan IMF sedikit sedikit adalah bawah UN, maka tidak disangkal bahawa IMF adalah kepunyaan Yahudi Zionis, dan bentuk jajahan mereka adalah menjerumus kepada Zionism mengikut Protocol Of Zion.

Negara kita bersyukur sekurang kurangnya kerana kita tidak berhutang dengan IMF mahupun World Bank. Walaupun kita pernah mengalami gawat yang ganteng dan teruk semasa Asian Financial Crisis 1997, kita tidak mengambil hutang dengan World Bank seperti kebanyakan negara negara lain. Kenapa? Kerana Tun Mahathir melarang sekeras kerasnya walaupun dicadang hebat oleh Timbalannya ketika itu, Anwar Ibrahim. Kenapa? Kerana Mahathir sudah nampak ke mana hala tuju negara sekiranya hutang piutang itu berlaku. Musnahlah integrasi dan acuan negara kita. Seperti Indonesia. Kalau murtad pun dah tak jatuh hukum apa apa pasal sistem DEMOKRASI mereka meletakkan agama di bawah sistem pemerintahan dunia.

Tetapi, kenapa Anwar Ibrahim beria ia benar menyuruh kita meminjam sama IMF? Kerana hubungannya sama mereka. Anwar Ibrahim seperti sedia maklum adalah kawan baik Paul Wolfowitz, bekas Presiden of World Bank. Oh, dan juga rakan kepada Al Gore. Threesome ini seperti sedia maklum mempunyai kisah skandal masing masing. Lanjutan bacaan boleh dilakukan di blog Jejak Pujangga dan lain lain Google ikut rajin engkau. Cumanya, apa yang ingin aku katakan, beria ia benarnya Anwar menyarankan pinjaman itu seperti bermaksud a hidden message is there. Kau pasti tahu bahawa media media di luar sana semuanya menyanjung Anwar Ibrahim ini. Malah, TIME Magazine pada tahun 2008 pernah mengangkat dia sebagai salah seorang manusia paling berpengaruh di dunia. On the ticket of? Promoting DEMOCRACY to the South-East Asia. Motherf***er a**hole! Propaganda Yahudi terlalu besar untuk ditutup dengan tangan atau alas meja.

Aku tak mahu mengulas panjang pasal aku tak reti nak create ending pada tulisan ini, tapi aku tinggalkan engkau orang dengan sedikit jalan untuk kau orang berfikir dan menuju ke kesudahannya. Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri (atau Presiden kerana dia pernah cakap mahu menjadi Presiden Malaysia pertama), Malaysia menjadi peminjam IMF, Malaysia dijadikan balaci IMF, isu halal haram murtad agama semua letak tepi, Malaysia seperti Singapore menjadi sekutu Israel, dan kiamat berlaku sebelum Islam sempat bersinar semula di Malaysia. Maka, apa jadi pada kita semua Melayu Islam?

Nanti panjang akal aku sambung pada isu demokrasi, sistem beraja dan Homer Simpson.

No comments:

Post a Comment